07.11.2019

Zašto vam je potrebna agencija za nekretnine?

Jedan od najvećih životnih pothvata mnogih ljudi je kupovina nekretnine. Cijeli proces kupnje nekretnine, od pronalaska nekretnine prema željama i zahtjevima, do same realizacije kupnje zna predstavljati pravu muku. Uz to, bez znanja u rješavanju papirologije, proces kupnje nekretnine iziskuje mnogo vremena onima koji nisu upućeni u sam proces, zbog čega je dobro angažirati agenciju za nekretnine. Osim što će vam uštedjeti vrijeme, pomoći će vam prilikom pregleda nekretnine i određivanja njene realne vrijednosti. U nastavku donosimo neke razloge zbog čega angažirati agenciju za nekretnine prilikom kupnje.

Stručnost u polju rada
Glavni razlog zbog kojeg biste trebali angažirati agenciju za nekretnine je stručnost. Svaki agent za nekretnine posjeduje znanje i iskustvo potrebno za kvalitetno obavljanje ovog posla. Kao što će vam mehaničar pomoći u slučaju da vam je na automobilu potrebno zamijeniti neki dio, tako će vam angažman agencije za nekretnine pomoći da jednostavno pronađete i kupite savršenu nekretninu s kojom ćete biti zadovoljni.

Poznavanje cijena na određenom tržištu nekretnina
Agencija za nekretnine Libertas inženjering specijalizirana je za nekretnine u Dubrovniku i okolici. Svaka agencija prati stanje tržišta nekretnina na svom području i posjeduje znanje oko određivanja cijena nekretnina prema raznima parametrima. Osim same lokacije, koja je najvažnija prilikom određivanja cijene određene nekretnine, cijena ovisi i o kategorizaciji, veličini, uređenju i starosti nekretnine. Tako su primjerice vile u Dubrovniku na prodaju znatno skuplje nego kuće na otoku Lopudu.

Poznavanje zakona
Svaki agent poznaje zakone i pomoći će vam u administrativnom dijelu rješavanja papirologije. Kao pojedincu koji prvi put kupuje nekretninu ovo može biti veoma zahtjevan korak. Upravo zbog toga je dobra odluka da agencija za nekretnine obavi ove korake umjesto vas. Svaki agent za nekretnine mora poznavati i kontinuirano pratiti porezne zakone i ostale zakonske propise vezane uz kupoprodaju nekretnine te ćete tako biti sigurni da je sve odrađeno prema propisima.



Rješavanje papirologije – „ključ u ruke“
Sukladno gore navedenom možete zaključiti da će agencija za nekretnine sve riješiti umjesto Vas. Nekretnine u Dubrovniku i okolici koje su na prodaju možete pogledati na našoj web stranici, a prilikom njihove kupovine naša je obveza da sve korake učinimo za vas. To podrazumijeva provjeru nekretnine, provjeru vlasništva u zemljišnim knjigama, nabavku energetskog certifikata, sklapanje ugovora i predugovora te eventualni kontakt s bankom oko realizacije kredita. Nakon toga slijedi upisivanje vas kao novog vlasnika nekretnine. Agencija za nekretnine Libertas Inženjering preuzima odgovornost za provedbu svih postupaka, a vaša jedina obaveza je proučiti i pregledati sve dokumente te ih potpisati.

Brza kupnja ili prodaja nekretnina

Još jedna prednost zbog koje biste trebali razmisliti o angažiranju agencije za nekretnine je brzina kojom možete kupiti ili prodati nekretninu. Kod kupnje nekretnine iz ponude agencije za nekretnine sigurni ste da je nekretnina legalna i čistog vlasništva, te se sam proces kupnje može odraditi znatno sigurnije i brže nego da sami tražite nekretninu preko oglasnika. Kod prodaje nekretnine u solo angažmanu traženje kupca bit će znatno sporije. Agencija za nekretnine u svojoj bazi ima klijente kojima traži nekretnine prema određenim zahtjevima, te osim toga i reklamira nekretnine koje prodaje. Agencija će za vas napisati kvalitetan oglas nekretnine, po potrebi profesionalno slikati nekretninu te u konačnici puno brže pronaći kupce nego vi sami.

Agenti će vas savjetovati
Ključna je stvar da vas pravi agent za nekretnine neće gledati kao korist, već će vas kao posrednik savjetovati o svemu potrebnom. On će pregledati nekretninu i reći vam njeno realno stanje i cijenu. Agencija za nekretnine Libertas inženjering uvijek ima u cilju pružiti sveobuhvatnu uslugu svojim klijentima i tako podići svoju uslugu na višu razinu. U nekretnini koju kupujete provesti ćete mnogo godina, stoga vam možemo pomoći da budete sigurni da ne kupujete „mačka u vreći“.

Agencija Libertas Inženjering
Agencija za nekretnine Libertas inženjering djeluje na području Dubrovnika i okolice. Iskustvo koje posjedujemo i stručni zaposlenici kupnju nekretnine učinit će lakim zadatkom. Našim angažiranjem bit ćete sigurni da ste pronašli nekretninu koja odgovara vašim potrebama, koja opravdava svoju cijenu i koja ima „čiste papire“, jer je ipak naš krajnji cilj zadovoljan kupac.