Povijesni ljetnikovac s dodatnim objektima / IZUZETAN INVESTICIJSKI POTENCIJAL / DUBROVNIK

ID KodK-174

Opis

Libertas Homes iz svoje pažljivo selektirane ponude ponosno izdvaja iznimno istinski rijetku nekretninu u okolici Dubrovnika, 20 kilometara blizu Dubrovnika, u malom mjestu izvanrednog mira i ljepote Brsečine, itekako priznatog od turističke struke.

Markantno ljetnikovačko zdanje datira čak iz 17. stoljeća, iz vremena slavne Dubrovačke republike, koje je bilo omiljeno izletište, odmaralište i ljetovalište dubrovačke vlastele. Dimenzije veleposjeda, najvišeg stupnja ladanjskog sklada i blagodati, gdje se za taj potpuni doživljaj u ovom slučaju stapaju brojni raritetni elementi poput vlastitog maslinika i vinograda na posjedu, potoka, visokog i niskog raslinja, vrtova, puteva, šetnica, pergola, cvijeća i sličnog.

Mikrosvijet u monumentalnosti i profinjenosti imanja čine pet objekata. Glavna zgrada uzdignuta na tri etaže zadržala je ambijentalnost od unatrag otprilike 400 godina. Rijetkost na ovakvim posjedima je mlinica, kao i stari komin površine čak 111 m2. Preostaje i servisni dio, koji je po idejnom rješenju zamišljen kao garaža i spremište. Autohtonom i predivnom čak i bajkovitom ambijentu doprinosi i zelenilo zdravih maslina i plodnog vinograda koji obrubljuju dvije strane posjeda, što je i nevjerojatna činjenica zatečenog stanja toliko davnog ljetnikovca i imanja. Na istočnoj strani parcele teče bistri potok. Stara staza vodi Vas preko imanja i nudi svakodnevna oduševljenja i opuštanje u samo vašoj prirodi. Do prekrasne i mirne plaže Brsečine, široke ugodnih 100 metara, vodi uređena staza. Spektakularan pogled pruža se na elafitske otoke Koločep, Lopud i Šipan, te na modro more i nostalgičan prolazak brodova, brodica i barki.

Nekretnina je zavedena pod vlastitim brojem u nadležnom Ministarstvu zaštićena kao spomenik kulture, te udovoljava svim svojstvima kulturnog dobra. Iako ista zahtjeva kompletnu renovaciju impozantni ljetnikovac i nadalje odiše davnim, gotovo zaboravljenim vremenom - doživljajem kojeg se u iznimno rijetkim prilikama može doživjeti, dok se vlasništvom nad ovim fascinantnim imanjem dobiva spektakularna životna svakodnevnica.

Napravljeno je idejno rješenje od strane iskuznih konzervatora, u suradnji sa srodnim stalnim partnerima. Referentno i neoborivo znanje struke koja je na području višestoljetnog Dubrovnika obnovom revitalizirala zavidan broj dubrovačkih starina, stvorilo je i uspjelo očuvati gotovo idealnu sliku tih fascinantnih arhitektonskih elemenata prošlosti, za novi zamah iznad brsečinske uvale utvrđenog ljetnikovca, pripadajuća četiri objekta, velikog ukrasnog vrta sa stražnje strane kuće, vrta na prilazu, te cijelog velebnog okoliša sa spomenutim maslinikom i vinogradom i ostalim brojnim dragocjenim vrijednostima.

Položaj kompleksa je od iznimne važnosti za njegovu budućnost i to u smislu očuvanja autohtonog ambijenta pet zdanja i ogromnog okoliša, te blizina Dubrovnika, ACI marine u Slanome, povezanost i blizina s Pelješcom i otočjem - Mljetom, Korčulom i Lastovom, te drugim poznatim turističkim odredištima.
Očito su iskazani i prisutni brojni faktori kako za životno i stilski jedinstven boravak i ugođaj, te svi potrebni preduvjeti koji maksimiziraju turistički i gospodarski potencijal. JEDINSTVENA PRILIKA / IZUZETAN INVESTICIJSKI POTENCIJAL

Detalji

Lokacija:
Brsečine, Dubrovnik - Okolica
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Kuća
Ukupan broj soba:
16
Spavaće sobe:
16
Kupaonica:
16
Cijena:
na upit
Površina:
6.317 m2

Karakteristike

Parking
 • Garaža
Vrt
 • Vrt
 • Vrtna kućica
Blizina sadržaja
 • Park
 • Blizina mora
Ostalo
 • Terasa
 • Kuća uz more
 • Kuća za adaptaciju
 • Broj etaža: 3
 • Tip kuće: samostojeća
Prikaži kao
 • Prodano
 

Pošaljite upit

Copyright © 2024. Libertas homes, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.